shop123

123 ignition

verdeler versleten? puntjes wel gezien? 123 ignition unit geeft hier de oplossing.

Een compleet nieuwe ELECTRONISCHE verdeler, moderne techniek in een authentiek jasje, vervang de oude versleten unit door een goedwerkend nieuw modern ontwerp!

123 Ignition
123 ignition is een ontstekingssysteem dat ontworpen is om het bestaande mechanische systeem van uw oldtimer te vervangen, waarbij de auto verder zo origineel mogelijk blijft. Hierdoor krijgt u een nagenoeg onderhoudsvrij ontstekingssysteem. Met behulp van een LED is de statische instelling van de ontsteking simpel te controleren!

Voordelen van een 123 ignition zijn:
- de motor gaat regelmatiger lopen (gelijkloop of spark balancing),
- de motor gaat beter starten;
- de motor heeft een betere verbranding en daardoor een lagere uitstoot van schadelijke stoffen
.
Verder wordt de stroom door de bobine afgeschakeld als de motor niet loopt; dit voorkomt het oververhitten van de bobine.

Deze produkten zijn geschikt voor zelfmontage, maar u kunt uiteraard ook bij ons terecht voor vakkundige inbouw van dit ontstekingssysteem. De ontsteking is inmiddels leverbaar voor een stevig aantal modellen van de merken Alfa, Austin-Rover/Mini, Austin-Healey, Citroën, Fiat, Jaguar, Mercedes, Landrover, MG-A/B, MG Midget, Morgan, Peugeot, Porsche, Rover, Triumph, Volvo, Volkswagen, Triumph en andere Lucas-toepassingen.

Sinds eind maart 2008 worden een aantal 123ignitions ook gemaakt als plus-aan-massa-uitvoering. Wilt u uw auto niet ompolen naar moderne specs, en heeft u daarom een plus aan massa model nodig voor een toepassing waar alleen een min/massa genoemd model genoemd wordt, dan kunt u een verzoek voor een speciale versie indienen. Vermeld dan duidelijk 'plus aan massa' bij uw bestelling, of stuur vooraf een bericht aan info@bccp.nl met uw wensen. Met een beetje geluk worden deze gehonoreerd.

Voor niet genoemde merken is geen 123-ignition leverbaar, in zo'n geval, of bij specifieke performance toepassingen kiest u een passende montageset uit de afdeling Lumenition of Crane.

Waar gesproken wordt over "CCW" wordt Counter-Clock-Wise (draairichtine tegen-de-klok-in) bedoeld!  Voor vragen over dit technische hoogstandje kunt u terecht op de forums op www.123ignition.nl, bestellen kunt u hier!

Niet alle 123-ignition worden geleverd met nederlandse handleiding voor montage, een keuze van de nederlandse fabrikant. Heeft u problemen met de engelse handleiding, geef dit dan aan bij uw bestelling. Wij vertalen in dat geval graag even voor u, levering duurt dan ietsje langer.

Kunt u uw voertuig in deze lijst niet vinden, dan wordt er (nog) geen 123 voor uw auto gemaakt. In zo'n geval kunt u vaak wel ombouwen m.b.v. een Crane of Lumenition of Crane onsteking.

Wij geven geen gratis support op bij derden aangeschafte 123-verdelers

Blauwe Bosch bobine

voor de meeste auto's van voor 1975 bijna altijd de betere bobine

.0221119027
Lieferzeit:meestal binnen 1 week
In den Korb

Blauwe Bosch bobine

voor de meeste auto's van voor 1975 bijna altijd de betere bobine

ZS563
Lieferzeit:meestal binnen 1 week
In den Korb

Rode bosch bobine

Voor autos met voorschakelweerstand, veel modellen vanaf ca. 1974
.0221119030
Lieferzeit:meestal binnen 1 week

Blauwe Bosch bobine

voor de meeste auto's van voor 1975 bijna altijd de betere bobine

0221124001
Lieferzeit:meestal binnen 1 week
In den Korb